Szülőismertető

Szülőismertető

Lakhelye: Föld (bizonyára más bolygókon is fellelhető, de a tudomány jelenlegi állása szerint Naprendszerünkben, csak itt találkozhatunk vele)

A Föld nevű bolygó, egy csodálatos hely!

A Naprendszer harmadik bolygója, kellemes távolságra a Naptól, békében él közvetlen szomszédai, a Vénusz és a Mars között.

A Föld nem csak önmagában véve egy varázslatos hely, de számtalan káprázatos teremtmény otthona is.

Vannak makákók, földikuszkuszok , babirusszák, bivalymajnák, de ma egy rendkívül elterjedt életformát szeretnénk bemutatni nektek.

Ma a főemlősök rendjébe, a hominidák (Hominidae) közé tartozó, szülő alfajjal ismerkedünk meg.

Miért mondom, hogy külön alfaj?

Mert bár az emberek, igen különbözőek lehetnek, és talán két egy forma ember sem létezik, mégis, a szülő, valahogy kilóg a sorból.

Kezdjük az alapokkal.

A szülő alvásigénye megegyezik egy normál emberével, ami mégis különlegessé teszi, hogy ezt az alvásigényt 10 – 15 évig utóda megszületése után, egyáltalán nem, vagy csak részben képes kielégíteni.

Mit tesz ezért a fent nevezett szülő?

Kávét iszik, sok kávét, nagyon sokat, természetesen hidegen, jógázik, mantrázik, kiborul, összeszedi magát, majd újra kiborul, nagy levegőt vesz, és folytatja elölről.

Gyermekét minden este ágyba dugja, majd minden reggel saját ágyában találja, ennek folyományaként állandó nyak, hát, gerinc és derék fájdalom gyötri.

Kívánja a csendet, de nem szereti, mert a csend gyanús.

A csend jelenthet, alkoholos filcet a gyermeken, a lakás bármely pontján, igen a hűtőben is, nem elírás, a hűtőBEN, benne, belül, igen…

Jelenthet körömlakkot, nem körmökön, lisztet, rizst bármi nemű, színű és állagú szórható anyagot, padlón, szőnyegen, ágyon, csilláron.

Szóval a csend, bár nagy igény mutatkozik rá, sajnos nem tartozik a szülő eszköztárába, sőt, tiltva van.

Szabadidő.

Az átlagos szülő szabadidejét, ami általában csak öt perc névre hallgat, csorgó nyállal tölti a kanapén, izmait elernyeszti, nyugalmi állapotba kerül, és ekkor legkisebb csimotája izomból nekiszalad, és a bordáin landol.

Átlagos szülőnk, még csak össze sem rezdül, halk jajszavát elfojtja és megpróbál úgy tenni, mintha aludna.

Ez sosem jön be.

Elég elszánt gyermekek, a szemhéjat felhúzva, megkocogtatják a szemgolyót, esetleg megpróbálják megnyalni azt.

Alvást színlelni veszélyes, csak haladó szülők próbálják ki!

A szülő, nem szeret egyedül mosdóba járni.Igényli, hogy minimum egy, de lehetőség szerint több gyermek is figyelemmel kísérje a folyamatot.

A szülő nagyon szeret mindent többször elmondani, egymás után, akár ötször is, enyhén emelkedő hangerővel, a gyermekek pedig előszeretettel hallgatják meg, és felejtik el a hallottakat, mindezt pár másodperc leforgása alatt.

A szülő nagyon szeret minden nap főzni, főleg „Nekem mindegy!” és „Nem tudom.” nevezetű ételeket családja részére, amit aztán gyermekei alapos vizsgálat után nem, vagy csak részleteiben hajlandóak elfogyasztani.

Imádja a fejtörőket, a „Hol van a zoknim párja?” az egyik nagy kedvence, rögtön utána következik a „Miért nem mehetek gumicsizmában a strandra?” ősi népi játék, hisztivel és kellemes sírással kísérve.

A hiszti.

A kedvenc programok egyike. Megunhatatlan.

Ezért időről időre, műsorra is kerül, persze közkívánatra.Hisztit lehet játszani szinte bárhol, boltban, utcán, játszótéren, otthon és még az oviban vagy suliban is.

A szülők annyira élvezik ezt a játékot, hogy folyton szakkönyveket olvasnak róla, meg tanácsokat kérnek vele kapcsolatban.

Nem tudni miért, a szülő mégis élvezi ezt a helyzetet, és bármennyire is fáradt, mégis újra és újra nekiveselkedik és minden napot igyekszik szebbé tenni, mint amilyen az előző volt.

És nem, bármennyire is szeretné néha, a humán szülő utódait nem fogyasztja el, ellentétben a hörcsögökkel vagy a halak egyes fajtáival.

A szülő örül, akkor is amikor éppen nem, szülőségének.

Szóval, ha környezetükben fellelhető ez a faj, kérjük, különös odafigyeléssel és empátiával érintkezzen vele, dobjon neki csokit vagy kávét, és csak akkor közelítse meg, ha ezekre nem támadólag reagál.

És különösen fontos, hogy soha, semmilyen körülmények között ne lássa el kéretlen tanácsokkal, ne oktassa ki és ne froclizza feleslegesen, ezt a saját gyermekei úgyis megteszik ön helyett.

Köszönjük a kitüntető figyelmet!

Egyesített Csillagközi Szülőtanulmányozó Társaság

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *